недеља, 25. децембар 2011.

Vrednost



Koliko vredis? Posto? I sta zelis da prodas, svoj integritet ili svoj deo?
Vasa oblast postojanja je kao sto je spominjano, deficitarna u ljubavi, koja je ujedinjenost. Tako da, adekvatno tome, ona ima i najvecu vrednost. Kad god vidis delo koje je uradjeno sa mnogo ljubavi, ono ima mnogo vrednosti. NAJJACA VALUTA JESTE LJUBAV. Sve sto procenjujes mozes proceniti tom jednom valutom. 
Dijamant, npr, sta mislis, zasto ima toliku vrednost? Zato sto je on jedno cisto objedinjenje, ujedinjeno u svojoj cistoci, i kada sadrzi iskljucivo i samo taj zivotni element, ugljenik, od koga je ceo zivi svet sagradjen, on je najcistija vrednost. Sto je forma bliza univerzalnom, to je vrednija. To samo odrazava sistem po kome se vrednuje, koji oponasa ujedinjenost i jednost odakle sve potice.
Zato, integrisanost i integrisa(va)nje, ponavljamo, ima najvecu vrednost za dusu. A po njenom smo se nalogu i manifestovali. Da bi se vratili na izvor, sa plenom, novoosvojenom ljubavlju.
I jos jednom o vrednosti: svima je najvaznija ljubav. To je ono mesto odakle primamo naloge. To je ono mesto kuda bi svi da odemo i na kome bi da boravimo. I radost je ona koja nam najavljuje povratak u to. Zato, omogucavanje ljudima da se ponovo objedinjuju, predstavlja zajednicku dobit za sve, i to svako radi, manje vise, i onako kako ume. Ako ne zatiltuje u medjuvremenu u svoj film odvojenosti. Ali, ipak, kao magnet bivaju privuceni svi koji se otvore za frekvencije ujedinjavanja.
Polarnost proizilazi iz boravka na materijalnom, inace ne postoji.

Нема коментара:

Постави коментар