петак, 23. децембар 2011.

Ti nisi samo ono sto mislis da si


Ti nisi samo ono sto mislis da si. Ti si i ono sto sam ja, i sa cime sada komuniciras koristeci reci. Takodje i ono sto stoji u tvojoj okolini, ulepsavajuci je ili je uruznjavajuci. Sve sto u tvojoj okolini postoji i na neki te nacin dodiruje, jesi ti sama. I sve to stoji tu samo da bi ti prikazalo sta je ono sto odobravas, a sta ne. I, analogno tome, sve ono sto si vec odradila ne postoji tu jer ti nije na spisku radnih obaveza, ili, bolje receno, ne iritira te jer ti nije tema za rad. Sad se ti pitas: da li samo ono sto te iritira u stvari postoji? Gde su tu onda one lepe stvari?
Sve ono sto postoji i smatras lepim predstavlja tvoje prosirenje svesti. Sve ono sto smatras lepim jeste deo tebe i ti si deo toga. Kada gledas nebo,  dozivljavas da je ono lepo, time postajete jedno. Nebo za tebe postoji samo zato sto ti mislis da je ono nekada lepo, a nekada nije. Kada budes videla lepotu i u onom delu koji sada smatras ruznim ili opasnim, ili..., tada ces ti biti deo neba i ono tebe. Mozes ti istovremeno i da zadrzis svoj telesni oblik koji je sada, ali, tvoja ce cula biti znatno prosirenija svim senzorima koje i nebo poseduje da bi reagovalo kao odvojeni entitet. A posto je i nebo i ti samo deo realnosti, to znaci da se prosirivanjem svog opazanja, a u stvari uocavanja sklada i pokretanja, bez pozitivnih i negativnih ocena, primices onome gde si u jednom, celovitom i univerzalnom,  u onome sto sada registrujes kao tacku, ali i kao sveukupni svet. Jer to je samo privid. Svet je na radnoj ploci, jedinstvo je nevidljiva tacka. Radna ploca je pred tobom bas zato jer treba i hoce da prodje barijeru, koja je u stvari – Ti sama, sastavljena od tvojih ideja, stavova, misljenja i ocena. Koje proizilaze iz nevidjenja objedinjenosti.
I opet se vrativsi na svet oko tebe i sve ostale, ne postoji nesto sto niko nikada nije razresio. Ne postoji nesto sto je svima problem. Uvek je neko odabrao neku drugu temu za rad, i, ukrstajuci se tamo po poljima rada, vi jedni drugima donosite odgovore i razresenja. To i jeste funkcija susretanja u vasem svetu, i primecivanja ostalih jedinki. A iritiranje ili svidjanje je samo posledica vase ocene, tj vaseg misljenja o necijem izboru. A to znaci vaseg ogranicenja da nesto razumete.

Нема коментара:

Постави коментар