недеља, 25. децембар 2011.

O dimenzionalnim odredjenostima.


Mnogo se ljudi bavi dimenzijama, kako ih odrediti i koje im mesto dati. Struktura, oblasti prostiranja, nacini prostiranja... sve to spada u naucna istrazivanja. Nauka, kao nacin bavljenja nekim  oblastima, jeste samo jedan nacin koji prikazuje obrasce koji upravljaju tj formiraju vase misljenje. Oni su umnogome obrazovani vasim  telesnim culima, kojima dajete preimucstvo u potvrdjivanju i obelezavanju oblasti vaseg zivljenja. 
Medjutim, postoji i i drugaciji, malo uzviseniji pristup, koji ukljucuje vasa cula, a takodje dodaje i percepciju ostalih cula, kojima malo manje osecate. To se postize tako sto se culo veoma dobro upozna, ispita i sasvim duboko istrazi. Zatim sve ono sto je vezano za njih, a ne pripada tim culima (kao emocija, npr) dobro razdvoji, ucini nezavisnim, tj nevezanim za culo. Zatim se, tako odvojeno, dopusti da se opet spoje nadrazaji iz raznih oblasti, ali neuslovljeni i slobodni od predstava licnosti (ega). Tako dobijate univerzalnije znake, koji mogu da vas vode tamo gde ste oduvek i zeleli biti, u oblasti gde ste projektovali tu zelju, videvsi njen nedostatak. 
Time prosvetljavate novi put, otvarate novu sinapsu koja povezuje iz novog pravca ono sto i jeste bilo vec povezano, ali vas put je vasa muzika, individualna, kojom obogacujete sveukupnu povezanost u svemu. Na taj nacin, kao holografski, vi sadrzite u svojoj muzici simfoniju svega, istovremeno posedujuci i licno kreirani pecat koji postaje deo cele simfonije obogacene vama. Vi ste ti koji su se setili da stvari postoje i na taj nacin, i svaka vasa zelja je u stvari deo te vase teznje da oprotocite ono gde ste se dosetili da mozda jos nista ne postoji. 
To je nekako malo  cudno, ako pomislite da u stvari sve uvek postoji, ali kada ne prenebegnete cinjenicu da ste vi u stvari aktivni kreatori u radosnom sirenju i ekspanziji. Tada se sve uklapa u bogato siroko i veselo rastenje, u cemu ucestvujete, spajajuci. Prosto, to je vasa uloga koju ste visoko cenili u „organizmu svemira“, da se tako izrazimo. 
Ucesce u tom procesu takodje podrazumeva  i razgradnju kao transformisanje, i pocetnu ideju kao nameru i primecivanje, i, sve to zajedno cini disanje i aktivno ucestvovanje u stalnom postojanju svih titraja kao konstante. 
Veoma je tesko ovo objasniti, jer ukljucuje mnogo kontradiktornih pojmova zajedno, a tako je zbog vaseg raslojenog vidjenja svih pojava, koje su odlika sveta primecenog culima, dakle, veoma fokusiranog na samo neke oblasti. Te su oblasti i vasi zadaci, jer ih smatrate nadasve vrednim stavljanja u ukupnost, povezivanja sa svime gde vladaju sveukupni zakoni.

Нема коментара:

Постави коментар