недеља, 25. децембар 2011.

Ljubav i principi poretka



Svaki trenutak, koji nije prozivljen sa ljubavlju, je uludo protracen. SVAKI TRENUTAK KOJI NIJE ISPUNJEN LJUBAVLJU, NIJE PROZIVLJEN. TEK KADA JE PROZET LJUBAVLJU, NEKI DOZIVLJAJ IMA SVOJ SMISAO. I to je tako. Nema druge svrhe zivljenja nego da dodjes do stepena voljenja. Nego da budes u ljubavi. Tek ljubav razume sve. Tek ljubav ujedinjuje sve. Ostalo su spekulacije. 
Logika ne moze da prihvati nesto tako jednostavno, jer je logika proizasla iz odvojenosti od ljubavi. Ljubavna spirala pokazuje samo njenu progresiju, ali ne i oblik. Tj, oblik progresije nije zatvoren u tri dimenzije, on se desava stalnim pulzacijama, kroz muziku i ritmove, kroz sve one oblasti u kojima culima boravite i dozivljavate sklad. Ljubav je sklad. Sklad je ono gde je sve jedno.
I da, porodicni raspored je ukazatelj sklada. Tamo gde je mama, odatle dolazis. Prvo je bio jedan. Jedan  je omogucio postojanje onoga sto pre nije postojalo. I onda je, zajedno sa onim sto je omogucilo, nastalo dva. Onaj sto je omogucen i ono sto je nastalo, napravilo je tri. Kada se princip od dva i njegovo delo ujedine, naprave pet. I to je otpocelo ciklus nastajanja, kao patern za matricu zivota.
Sve je bilo i nije znalo da je.  Onda je stvorena svest o postojanju. I ona je, spoznajuci sebe, bila nesto drugo od onoga sto je bila do tada. I onda je nastalo ono pre i ono sada, sa svescu o sebi. To je u sustini bilo jedno, ali svest je ono sto ga je odvajalo. Ono od pre je bilo i ono od sada, ali je to znalo. Bivajuci, postalo je dva. Tako je nastalo vreme, ono gde se nasla svest, a gde nije bila pred-svest.
Porodicno to prikazuje: nastao je covek. On je bio nesto sto sadrzi sve ono sto je bilo i pre, ali je imao svest. Onda je postavio princip da moze da postoji  odvojenost, svesna sama sebe. To je bila zena, odvojena od njega, ono sto nije on, ali nastala od njega, sadrzeci i njega. Ona je imala princip, sadrzala je ono sto je bilo sve, i ono sto je imalo svest da jeste. Dobila je znanje koje je mogla da da dalje, da da ono sto jeste. Muskarac i zena su postali dva. Dva pola. I onda su, istim principom, nastavili da se umnozavaju (postajuci roditelji), napravivsi  tri, ono sto sadrzi ono sto je bilo i sve zajedno. I tako je pokazan princip ljubavi i u porodici.
Ono sto je bilo, uz princip stvaranja , umnozava. To je ono sto prikazuje zivot u svim oblicima postojanja. Zato je potrebno okrenuti se i prihvatiti sve sto je bilo, uz princip stvaranja koji kaze: sve sto je bilo, postoji. To je princip ljubavi.




Нема коментара:

Постави коментар