понедељак, 27. фебруар 2012.

Sta je pravo resenje




Kada se god zapitate koje je pravo resenje, odgovor je: ono u kome ima ljubavi. Gde god razmisljanje iskljucuje i delic ljubavi – odstupili ste od istine. Ljubav nikada nije zabluda, ono mesto gde osecate ljubav je uvek u protoku. Moguce je siriti i siriti protok i na taj nacin sve vise osecati ljubav.
Pitanje: Da li tu onda postoji opasnost od bezanja u nerealnost, mastu, i sl?
O: Neosecanje ljubavi jeste nerealnost. Ono vas tera  u razne konstrukcije sopstvenog razmisljanja, takve, koje nemaju kontakt sa stvarnoscu. Znanje uvek podrazumeva ljubav, i kada je ne osecate u necemu, to nije pravo znanje za vas. Cak i ako nekome drugom ono otvori vrata, to ne mora da bude put i za vas.
Pitanje: Kako prepoznati "zaludjivanje", onu vrstu samoobmanjivanja kojoj teze ljudi koji su na „duhovnom putu“, ali , u stvari, to koriste samo kao izgovor za bezanje od sagledavanja nekih stvari?
O: Ljubav stoji u pozadini svih stvari. Oni koji tako postupaju, ne rade to zato sto su zli, oni to rade zato sto se boje i beze od bola koji im predstavlja njihovo razumevanje sopstvenog neproticanja ljubavi. Zapravo, „spolja“ ljubav uvek dotice, a „iznutra“ se ne dopusta njen protok. To se desava zato sto je nekada davno zaustavljeno razumevanje onoga sto se desilo, i to nerazumevanje proizvelo je prekid dotoka.
Kada uzmete u obzir sveukupnost vaseg postojanja, sirinu, kojoj pripada i vase osvesceno bice, kao i jos mnogo toga sto vidite, osecate, a takodje ukljucite i sva ostala bica i pojave; znate da se nista nije moglo dogoditi, a da ne pripada sveukupnoj slici. Vi, kao besmrtna bica, nikada niste mogli nestati i nikada vas zivot nije bio ugrozen. Svi dogadjaji koji su se dogodili  vode tom saznanju, i traume, koje su prekidi dotoka, mogu se prevazici  bas prosirenjem svesti o sebi i razumevanjem i prihvatanjem svega kao dobrog. 
Iz tog aspekta, jasno je da je sve sto je tako – je dobro. Sve je dobro i nosi poruku ljubavi, jer je s ljubavlju sacinjeno. Poruku ponekad samo nismo dobro razumeli.
S ljubavlju.
Hvala.

Нема коментара:

Постави коментар