понедељак, 27. фебруар 2012.

Ovde i Sada



Ovde i Sada




Ako ste Ovde, onda ste i Sada. Nikako drugacije ne moze da bude. 
Isto vazi i za obrnuto, ako ste Sada, onda ste i Ovde. 
Isto vazi i za ovo: ako (je)Ste, onda ste i Ovde i Sada .

To je tako zato sto preskace vasu percepciju, koja je dualna. Njom primecujete  dvojnost belo- crno, tj ima – nema svetla, takodje i svetlo- tama. I, takodje, mozete osetiti  ljubav- strah ( ali i mrznju, onu koja svojom zamrznutoscu oznacava ne-protok).
Prava istina je ta da je ljubav isto sto i njeno odsustvo. To su lice i nalicje  jedne medalje. Postojanje ljubavi definise i njeno odsustvo. Svetlo je isto ono sto je i njegovo odsustvo, i to su dve strane medalje. Ali, ono sto mozda niste primetili, vreme i mesto su iste takve dve strane jedne medalje. One se prostiru u jednoj malo dugacijoj ravni, pa je zato malo teze primetiti istorodnost ova dva pojma. Ali, pokusacemo ovako: ako smo svesni samo dela postojanja, onda ga lociramo na jedno mesto. Takodje, u zavisnosti od sopstvenog sagledavanja, mozete  se locirati u raznim dimenzijama: kao jedinka, kao clan porodice, nacije, vrste....
U zavisnosti od toga kako se definisete -  toliko prostora shvatate kao svoje. Znaci, to moze biti zapremina tela, zatim, mozete locirati svoj  grad, drzavu, oblast, planetu...sve to kao „svoje“.  I to se menja, u zavisnosti od vremena u kome se nalazite. Tako ste nekako definisali svoje koordinate.

Istina je, u stvari, da ste vi svugde i sve ono sto primecujete oko sebe. Zapravo, vi udahnjujute zivot svemu sto oko sebe primecujete. Vas fokus vas locira.
Ponekad nemogucnost da  postignete „ovde i sada“ pripisujete prostoru, a ponekad vremenu. (Kada odem na godisnji odmor idem na more. Kada se obogatim  imacu veliku kucu. Kad smo se posvadjali, on je otisao.)

Jednostavno postavljanje u jedinu koordinatu koju imate, a to je „Ja Sam“, vi ste iznenada ukompletirani. 
Granice prelaska  su na ivici vase percepcije, koja je jedina koja vas drzi Tamo i Tada.

Нема коментара:

Постави коментар