субота, 28. април 2012.

Pronalazenje lepote u onome sto jeste


Odraz duse videcete uvek u spoljasnjoj slici. Kada je lepo vreme, to znaci da je u vasoj dusi lepo, da ste prokrcili put ka lepoti iz sebe. To je  spojeno na sopstveni dozivljaj lepog. Pronalazenje lepote u onome sto jeste.
To je i vas zivotni zadatak. Pronalazenje lepote u onome sto jeste. Sve sto postoji i treba da postoji. To sto vi u tome ne vidite lepotu niti smisao – je iskljucivo vasa ogranicenost. A dosli ste iz jedne neogranicenosti, privuceni ogranicenjima, i to samo zato da bi otvorili protok, propustili u ljubavni protok. Kada se objedine suprotnosti, kada prestane polarnost, desava se protok ljubavi, tj, protok lepote, i svega onoga sto smatrate plemenitim i prijatnim. To je tako jer je takvo prirodno stanje stvari. Pokret je priroda, zamrzavanje obuzdava protok. To je stvarno samo privid, i predstavlja iskljucivo stanje vaseg uma, kojim, u stvari, jedino i upravljate.
Nije lako kuvati se u corbici sopstvenog iskustva, i nije jednostavno razumeti da je ono sto vam se upravo desava bas iskljucivo vasa prica. Zato je sasvim  nadmeno govoriti o tome kao da se radi o necemu sto je nizerazredno, a narocito  zato sto to i nije istina. Sam taj proces otvaranja jeste vas zadatak, sasvim primeren vasim sposobnostima i mogucnostima. Vi  ste verovali da cete to moci, onda kada ste primetili vrednost oprotocivanja, vrednost stvaranja nove sinapse, vrednost otkrivanja novog univerzuma. Jer to su oblasti koje se na ovaj nacin „formiraju“. Formiraju se vasim jednostavnim primecivanjem. Vase primecivanje je taj fokus. Fokus je uvek na polarnost, na ono sto je vasoj dusi izazov objedinjavanja.

Нема коментара:

Постави коментар