субота, 28. април 2012.

Osvescivanje kao nacin zivljenja

Sve sto postoji je punovredno na neki nacin. To sto kazemo na neki nacin, znaci da postoje razna vrednovanja, i pri cemu ni jedno nije bolje. Radi se samo o uzimanju razlicitih elemenata kao sistema vrednosti.
U svetu koji trenutno primecujete dok citate ovaj tekst, postoje neki manje – vise utvrdjeni sistemi pravila i oznacavanja. Oni nisu fiksirani toliko da su nepromenljivi. Znaci, njihova promenljivost je u vasim rukama.
Ako se drzite inercije, ocuvacete nepromenljivost. Ali, to nije razlog zbog koga ste dosli tu. Promenljivost kao mogucnost  vas je i dovukla na fokusiranu tacku vaseg postojanja i zivljenja. Kao sto dete koje se rodi telesno raste i razvija se, tako i odrasli nastavljaju taj rast u smislu osvescivanja mesta duse u samima sebi. Kada osvestite sopstveno telo, kao upravljacki sistem za voznju po vasem nivou, mozete se okrenuti i unutrasnjem vodjstvu, koje je na suptilnijem nivou. Vrlo je cesta pojava da se oba razvoja desavaju istovremeno, ali vas fokusiranost na materiju i drzi u materiji.
Fokusiranje na materiju nije ni malo vaznije ni manje vazno od fokusiranja na bilo sta drugo. To je slicno ucenju voznje. Kada savladate osnovna pravila upravljanja motorom vozila, a onda i pravila voznje po saobracaju, olaksavate sebi kretanje. Znanje voznje nikako nece upravljati odlukama gde ce vase odrediste putovanja biti. Ali, ako niste savladali voznju dovoljno, to jako moze uticati i na odrediste i na vreme u kome cete se kretati u saobracaju. Biracete samo ulice koje dobro poznajete i nisu izazovne.
Tu se radi  o zastupljenosti svesti. Sve sto je u svest uplivalo, sve sto je ikada obradjeno, uslo je u svesnost o postojanju, i postalo deo vas samih. Sto ste vise svesnosti „osvojili“, usvojili i integrisali, to vam je kretanje prostije. Kada usvojite osvescivanje kao nacin zivljenja, onda neprestano dozivljavate svaku prepreku pred vama kao izazov koji je potrebno prosvetliti ljubavlju prihvatanja. A taj je izazov najsvetiji u nama. Naci nacin i probuditi u sebi mogucnost prosirenja sa blokade na novu oblast prepoznavanja. To je prosvetljavanje, zasvetljavanje. unosenje svetla svesti tamo gde je bio mrak. Tamo gde nisu bile nase oblasti vidjenja, sa pocetka price. Elementi sistema vrednosti koje nismo uzimali u obzir, ne primecujuci ih.

Нема коментара:

Постави коментар