среда, 30. новембар 2011.


Muladara.
To je centar koji sluzi postavljanju vaseg tela u ovaj nivo. Taj je centar naravno i fizicki postavljen  na pocetak vase kicme, ali, to je ono sto je manifestacija. Pre tog centra postojali su oni ostali centri. 
I zato, suprotno vasem verovanju, muladara je u stvari poslednji centar u energetskom nizu. Vase telo je poslednja manifestacija koja se javlja u bicu, a raspored “ugrubljavanja" u stvari ide od gornjih energetskih centara ka dole, ka zemlji, manifestaciji esencije materije same. Put penjanja kundalini energije zaista uzlazi, jer to predstavlja u stvari spajanje onoga sto je vase trenutno iskusenje sa svojom sustinom . Penjanje kundalinija  jeste sustina vaseg postojanja, jer predstavlja spajanje u ono sto ste  (pre ili u medjuprostoru materijalizovanja na ovom nivou). Uzvisena osecanja koja se opisuju u mnogim prikazima procesa budjenja su u stvari ono sto vi zaista oduvek i zauvek imate . Ona su stanje povezanosti sa svojim izborom. 
Kada se sa izvorom povezete kroz postovanje materije, to predstavlja vrhunsku ujedinjenost, koja vam je i bila cilj kada ste krenuli na, to tamo, vase Mesto I Vreme boravka.
“Dizanje kundalinija” je u stvari dozivljavanje svega onoga sto je ikada predstavljalo mesto neprotoka, a onda oprotocivanje, tako sto se prihvata i voli svaki  aspekt tog prekida. Vezbe koje su prikazane kao praksa predstavljaju opisivanje pojedinacnih efekata, Lice na sledece opisivanje procesa koji se desava kada zagrizete jabuku (pod uslovom da to nikada ranije niste iskusili): “Otvorite usta, i svojim zubima otkinite parce jabuke. Kada se ona nadje u vasim ustima, pocnite da lucite pljuvacku, ona ce pomoci da se vrsi njeno varenje. Sto vise puta zvacete jabuku, to vise puta lucite pljuvacku i jezikom prevrcite, da biste dobili manje vise ujednacenu masu. To prevrtanje neka se odvija u ritmicnim ciklusima. Pripremite misice za proces gutanja...”   ?!?!
Zamislite sada da dobijete takva uputstva onda kada treba prvi put da zagrizete jabuku?!! Potpuno bi vas omelo  u uzivanju u ukusu, koje bi, sasvim spontano, otvorilo ceo proces. I, naravno, sto vise intelektualno znate o samom procesu, to ce se mukotrpnijim pokazati uzivanje u ukusu jabuke. Na kraju, ako i uspete da osetite njen ukus, to ce biti samo bleda senka istinskog ukusa vase jabuke.
To je ono sto se desava danas sa ljudima. Velika kolicina “znanja”, analiziranja i informacija o svemu umesto da otvara, sto je ideja, u stvari zatvara vas, sasvim spontani, proces postojanja. Svima vam je prirodjen  kontakt sa sopstvenim izvorom, svima je uvek dostupna  najveca mudrost, i samo vase pretpostavljanje znanja o svemu vas odvaja od toga. 
Ono sto je vas urodjeni signalizator, jeste osecaj ljubavi. Sve u cemu ne osecate ljubav, nije pravo znanje. Jer, ljubav i znanje su isto. Takodje,  ljubav je opste mesto. Za svakoga i za sve. Jer to je mesto gde je sve Jedno.
Neka vrsta zakljucka:  iz  izlozenog jasno je da svaka blokada, svaki energetski zastoj,  u stvari predstavlja samo vase nevidjenje medjusobne povezanosti.  Kada mislite o sebi, vi mislite o sopstvenim stavovima i vidjenjima. Kada ne mozete da vidite da je nesto spojeno, to je samo zbog  licnog nerazumevanja, koje je integrisano u vama i koje je postavljeno kao vas zadatak za prevazilazenje. Kada se neprotocna linija u vama oprotoci, vi postajete nesto drugo, sto istovremeno obuhvata i sve delove one licnosti koja ste bili, sa bonusom koji ste time osvojili, I koji nadalje takodje postaje integrisani deo vas.
Znaci, koristeci muladaru kao otvarac u celoj prici, dotakosmo ono sto u stvari stalno ceka da se otvori. Muladara je samo deo toga, jedna njegova nijansa. Nije korisno odvajati je od celine. Ona deluje samo u sazvucju. i tako je i treba dozivljavati, kao notu u simfoniji. Notu koja  svojim frekvencijama obogacuje, a bez ostalih nota ostaje samo jedna nasumice udarana usamljena nota. Kao i u muzici, bilo koja njena visina moze, u zavisnosti od simfonije, biti u skladu ili u nesazvucju. Znaci, bitno je uskladjivanje sa ostalima. A takodje je bitna  ljubav onoga ko slusa. Jer, onaj ko moze da voli sve - vidi i cuje sklad u svemu.
Kada se setite ko ste i odakle, vise ne mozete prenebregnuti da ste delovi  svega, univerzalne sustine, koji su opet - ona sama, beskrajna potencija beskrajnih mogucnosti, I da ste ljubav sama. To je dovoljno da shvatite ljubavnu sustinu vaseg postojanja. Tada se vrtlozi vaseg postojanja pretvaraju u dimenzionalni transformator, sto oni u sustini jesu. Oni  sluze transformaciji ljubavi do vas, tamo gde je jos ne vidite.  Osecajuci ljubav, imate svu mogucnost kretanja svugde i voljenja svega. Sa iluzijom odvojenosti to nije moguce. 
Otkrivanje tog novog sveta  je krajnje radosno. Ne postoji visi cilj od toga. Zato ste ga i birali, da biste stalno i stalno dozivljavalii radost otvaranja novih oblasti ljubavi.
Hvala na paznji s kojom ste pratili. Mnogo je ljubavi sa vama , potsecamo vas rado na to.

Нема коментара:

Постави коментар