среда, 30. новембар 2011.

Dobrodoslica, pocetak


Dobrodosli!
Vec se duze vreme javlja potreba da ovi tekstovi budu dostupni svima. Zato je i otvoren ovaj blog,  mesto gde cete moci da nadjete tekstove koji su poput najnovijih vesti, samo sto dolaze iz najdubljeg dela vas samih. A kako cete znati da li je tako – ako ih osetite  iz sebe.
Nisu bitni putevi kojima ste dosli da procitate ovo, niti namera, to se prosto desava po frekventnoj podesenosti. Cim se ovde nalazite, verovatno ste vec dozivljavali da vam odgovori prosto dolaze onda kada se otvorite za njihovo primanje.  Takodje je verovatno i da to svesno  radite u svakodnevnom zivotu. Zato ce ovaj blog sluziti podrzavanju takvog nacina, nacina koji je diktiran direktno “culom za dusu”, onim kojim osecate da ste u sopstvenoj snazi. 
Zivot je vibracija, i svakako, to podrazumeva uspone i padove… ali samo onda ako ne vidite punocu toga sto zaista predstavlja vas zivot. Ako razumete zivot kao poligon gde je moguce otvarati nova i nova iskustva, kao mesto gde je moguce kroz mnoge zastoje i blokade propustiti  ljubav, kao mesto istrazivanja koje donosi puno radosti, onda se zaista mozete opustiti i zaplivati, vodjeni strujama. Tada zivot predstavlja radosno iskustvo, cak i onda kada osecate nesto drugo, sto nije radost. Ali, zapamtite, i tuga i bol su putevi ka radosti i ljubavi.
Mnogo vas je svesno toga da  nije samo telo ono sto vas manifestuje, da smo svi deo neceg veceg. Ali, u stvari, fascinantno je to kako su to ljudi zaboravili, u stvari. Kako su uopste i pomislili da postoje kao potpuno zasebni. Ono sto je u tome pomoglo, jeste jedna inercija, i prepustanje najjacem dozivljaju da prevlada. To znaci da su prevladala vasa telesna cula, cija je uloga naravno veoma vazna u trenutnom iskustvu, ali ne i presudna. 
Vasa uloga u stvari jeste da povezujete ono  sto osecate u dusi i ono sto osecate telom. Kada to ne radite, dobijate utisak da je ono sto dozivljavate spolja, a unutra se nalaze uglavnom neotkriveni delovi  (a u stvari oni koji dolaze iz vaseg izvora, duse). I, onda, kada hocete da pogledate u sebe, ponekad koristite mikroskop ili nesto sto analizita stanje vaseg tela. A to je samo vrh brega, samo vas instrument. Dragocen i lep, ali ipak instrument za baratanje po nivou zivota.
Kada god osecate da nemate snage, da ste depresivni, bez energije… to znaci da ste se odvojili od svoje sustine. Sustina i zadatak koji ste sebi zadali je ujedinjavanje, neprestano ujedinjavanje, a najvecu snagu ujedinjavanja cete prepoznati intenzivnim osecajem ljubavi. Zato se uvek dobro osecate osecajuci ljubav, ponovo se ujedinjavajuci i spajajuci (sa  sobom), kao kada vas, kada dodjete  kuci, obraduje miris vasih omiljenih kolaca. :) 
Novosti  iz duse u stvari nikada nisu novosti. One vam uvek zvuce veoma poznato, uvek ste ih vec znali, uvek su  u stvari veoma stare. Naravno, jer dolaze sa mesta gde ste vi oduvek i zauvek, onog koje se ne prepoznaje kroz vreme i prostor, koje je vasa aktuelna dimenziona odrednica. Isto tako, veoma je moguce postojati i u tom vecnom ovde i sada, a biti i deo zivota. Ovi ce tekstovi biti podrska takvom vasem stremljenju. Prepoznavanju  duse.
Toliko za sada,
Puno toplote u zagrljaju, puno ljubavi za vas. 
30.11.11.u 11.21

Нема коментара:

Постави коментар